دکترمیرزاده در دیدار با نمایندگان تام‌الاختیار دانشگاه آزاد اسلامی: رابطه استخدامی اعضای هیات علمی نباید ملاک تصویب رشته‌ها در دانشگاه‌ها باشد/دانشگاه آزاد با داشتن بیش از ۶۰ هزار عضو هیات علمی در دنیا بی‌نظیر است

۳۰ آذر ۱۳۹۳ | ۱۷:۲۰ کد : ۱۳۸ اخبار دانشگاه
آنا

خبرگزاری آنا: دکتر حمید میرزاده با بیان اینکه اقتصاد رشته‌ها در دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی متفاوت است، گفت: رابطه استخدامی اعضای هیات علمی نباید ملاک تصویب رشته‌ها در دانشگاه‌ها باشد.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه شورای نمایندگان تام الاختیار رئیس دانشگاه آزاد، با تسلیت رحلت پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن(ع) و امام رضا(ع)گفت: در جلسه‌ای که با حضور نمایندگان تام الاختیار، معاونان هماهنگی و رؤسای واحد‌ها در ماه گذشته برگزار شد،  قرار شد که آمار اعضای هیئت علمی در پورتال معاونت سنجش و پذیرش ثبت شود که خوشبختانه اکثر واحد‌ها آن را انجام دادند.

دانشگاه آزاد با داشتن بیش از 60 هزار عضو هیات علمی در دنیا بی ‌نظیر است

وی افزود: از 400 واحد فعال دانشگاه آزاد اسلامی، 260 واحد در مقطع تحصیلات تکمیلی فعالند و 60 هزار و 565 هیئت علمی با دانشگاه آزاد همکاری دارند که این گنجینه علمی بی‌نظیری در سطح ایران، منطقه و جهان است و حتی در بزرگترین دانشگاه های حضوری دنیا بی‌سابقه است.

میرزاده با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در دانشگاه آزاد  اسلامی، چهار برابر دانشگاه‌های دولتی است، گفت: مخالفت‌هایی که با دانشگاه آزاد می‌شود نشان‌دهنده حب و بغض‌های شخصی است که نسبت به جریان شفاف و خدایی که 32 سال در مملکت ما جریان دارد، صورت می‌گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد به آخرین آمار به‌روز و ثبت‌شده در پورتال معاونت سنجش و پذیرش این دانشگاه اشاره کرد و گفت: از 60 هزارو 565 هیئت علمی این دانشگاه به تفکیک وضع ارتقا شامل 2 هزارو 351 نفر استاد، 12 هزارو 69 نفر دانشیار، 10 هزارو 856 نفر استادیار و مابقی مربی هستند.

وی با طرح این سوال که چرا باید دانشگاه آزاد و حتی دانشگاه‌های دیگر با استاد رابطه استخدامی داشته باشند؟ گفت: باید برای ما توانایی فکری، علمی و خلاقیت کاری اعضای هیئت علمی مهم باشد همان‌گونه که در دانشگاه‌های بر‌تر دنیا داشتن استاد وابسته تمام‌وقت برای تصویب رشته‌ها جزء مقررات نیست.

میرزاده با بیان اینکه اقتصاد رشته‌ها در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی متفاوت است، گفت: اگر اصرار به جذب هیئت علمی و داشتن رابطه استخدامی داشته باشیم، دانشگاه‌های غیردولتی نمی‌توانند به حیات خود ادامه دهند.

وی با بیان اینکه  67 هزار دانشجوی دکتری در دانشگاه‌های دولتی مشغول به تحصیلند، گفت: ما در دانشگاه آزاد 22 هزار دانشجوی دکتری داریم که 12 هزار نفر آن امسال و 10 هزار نفر آن نیز از سال‌های قبل پذیرفته شده‌اند.

رئیس دانشگاه آزاد یادآور شد: وزارت علوم دارای 17 هزار استادیار به بالا و دانشگاه آزاد دارای 12 هزار استادیار به بالاست. همچنین تعدادی مربی داریم که بیش از 5 هزار نفر آنان مدرک دکتری خود را اخذ کرده‌اند اما چون حکم آنان در هیئت ممیزه هنوز تایید نشده است، به این آمار اضافه نشده‌اند.

وی با بیان اینکه نسبت استاد به دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی یک به 1/8 و در دانشگاه‌های دولتی یک به 3/8 است، گفت: نباید رابطه استخدامی ملاک تصویب رشته‌ها در دانشگاه‌ها باشد.

رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: داشتن بیش از 60 هزار عضوهیات علمی تمام‌وقت و نیمه‌وقت در دانشگاه آزاد، یک ذخیره علمی در دنیا و ایران است البته توانایی‌های دانشگاه آزاد اسلامی ایجاب می‌کرد که ما 6 هزار دانشجوی دیگر نیز جذب کنیم که در حال توافق با وزارت علوم در این باره هستیم.

وی با تاکید بر اینکه رشته‌های باقی‌مانده(در حدود 1000 رشته) دیگر با رایزنی با وزارت علوم به تصویب رسانده خواهد شد، گفت: غوغاسالاری‌هایی که علیه دانشگاه آزاد اسلامی صورت می‌گیرد صحت ندارد و دانشگاه آزاد قانوناً توانایی افزایش کیفیت در مقطع تحصیلات تکمیلی را دارد.

میرزاده همچنین با بیان اینکه زمانی که دانشگاه آزاد را تحویل گرفتیم دارای 472 واحد بود که اکنون به 400 واحد رسیده است، گفت: از این 472 واحد ، تعداد 30 مرکز غیرفعال یا فعال  با واحد‌ها ادغام شدند و 42 واحد نیز جزء واحدهای علوم تحقیقات بودند که با واحدهای مرکز تجمیع شدند.

وی با بیان اینکه بیش از 15 هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد خانم هستند، گفت: تا پیش از این، 67 درصد استادان ما را مربیان تشکیل می‌دادند که این آمار هم اکنون به زیر 52 درصد رسیده است و نشان می‌دهد هرم هیات علمی دانشگاه آزاد در حال اصلاح است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی چهار هدف بزرگ دانشگاه آزاد را تمرکز بر اقتصاد دانش‌‌بنیان، اجرای طرح‌های فرهنگی ماندگار، جذب هیئت علمی و تامین 12 درصد از بودجه توسط فعالیت‌های اقتصادی دانست و گفت: سرانه وزارت علوم برای تربیت هر دانشجو 4 برابر دانشگاه آزاد است.

تلاش برای کاهش واحدهای زیان‌ده به 50 واحد

میرزاده در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی ، ما نهایتا در دانشگاه آزاد اسلامی،  31 دانشگاه آزاد خواهیم داشت که به نام دانشگاه آزاد اسلامی استان نامیده می شود .

وی با بیان اینکه وقتی که دانشگاه آزاد را تحویل گرفتم طبق گزارش خزانه‌دار مرکزی دارای 235 واحد زیان‌ده بود، گفت: این آمار تا پایان سال 92 به 171 واحد رسید  و  پیش‌بینی من این است که تا پایان سال جاری به 50 واحد برسد.

میرزاده خطاب به نمایندگان تام‌الاختیار رئیس دانشگاه آزاد، خواستار تصویب رشته‌های مورد نیاز در استان و منطقه شد و با تاکید بر شناسایی و پیشنهاد این رشته‌ها، گفت: قطعا رشته‌های جدید و نوظهور بیشتر مورد استقبال وزارت علوم است.

همچنین در جلسه شورای نمایندگان تام‌الاختیار مصوب شد که تا پایان اسفند 93 به واحدهای زیان‌ده فرصت داده شود تا از حالت زیان‌دهی خارج شوند و در غیر این صورت تا خرداد 94 تعیین تکلیف شوند.

رئیس دانشگاه آزاد از برگزاری جلسات هیئت امنای استانی از 13 دی ماه به مدت 10 روز خبر داد و گفت: این جلسات به منظور تصویب بودجه استان‌ها برای سال 94 و نهایی کردن آن برگزار می‌شود.