دومین جلسه فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان

۲۲ مرداد ۱۳۹۳ | ۲۳:۲۰ کد : ۱۶ اخبار دانشگاه
برگزاری دومین جلسه فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی اراک

به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، دومین جلسه فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با حضور دکتر علیرضا نظام‌آبادی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اراک و دبیر هیأت امنای استان مرکزی، جناب آقای فتح‌آبادی مدیر کل حوزه اجتماعی استانداری مرکزی و دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان مرکزی ،نمایندگان دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، نمایندگان سازمانها و دستگاهها استان،،معاونت دانشجویی و مدیر مرکز مشاوره  دانشگاه در سالن جلسات حوزه ریاست شهرک دانشگاهی امیر کبیر برگزار گردید.

بنابر این گزارش دکتر علیرضا نظام آبادی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی اراک  ضمن خیر مقدم به حاضرین در جلسه اظهار کرد: توجه ویژه به اطلاع رسانی در زمینه مواد مخدر و عوارض آن ، ارتباط با خانواده ها به منظور آگاهی خانواده ها در مورد فرزندان و نظارت و حمایت بیشتر آنان از فرزندان و آموزش افراد به منظور توانمندی سازی و مصون سازی آنان در زمینه اعتیاد از دوره های پیش دبستانی تا دانشگاه تاکید نمودند.

دبیرهیأت امنای استان مرکزی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی اراک آمادگی دارد با توجه به ظرفیت ها وپتانسیل های موجود در دانشگاه در زمینه فعالیتهای علمی ،پژوهشی،فرهنگی و ورزشی با توجه به نیازهای استان و کشور  همکاری های لازم را با استانداری وسازمان های تابع داشته باشد.

سرپرست واحد اراک با بیان اینکه 40 رشته در مقاطع دکتری و ارشداز مهرماه93 به رشته های واحد اراک اضافه شده افزود: این پتانسیل، پتانسیلی نیست که بتوان به آسانی از آن گذشت. لذا ما باید با بررسی های لازم، برنامه ریزی دقیق و منسجم پایان نامه ها، مقالات و طرح های پژوهشی را به طرف نیازهای جامعه و استان هدایت کنیم.

دبیرهیأت امنا استان مرکزی در این نشست  اظهار کرد: با توجه به پیشرفت هایی که دانشگاه در جذب دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی داشته باید برای پیشبرد اهداف و موفقیت جوانان به عنوان بزرگترین سرمایه های کشور برنامه ریزی کنیم و برای پیشگیری از اعتیاد و جلوگیری از انحراف جوانان از هیچ اقدامی فروگذار ننموده و احساس مسئولیت نماییم. وی در خصوص اوقات فراغت دانشجویان بیان کرد: از اهداف فرهنگی دانشگاه ارائه فوق برنامه های مفید در زمینه های فرهنگی ،علمی ، ورزشی است و ایجاد انگیزه و تشویق های لازم برای شرکت دانشجویان دراین برنامه ها را از اولویتهای  فرهنگی دانشگاه دانستند.

دکتر نظام آبادی دانشگاه را متعلق به همه ی جامعه دانستند و گفتند: همه باید بدون مرز کار کنند و دانشگاه آزاد اسلامی اراک نیز در راستای نیل به این اهداف در تمامی زمینه ها نهایت تلاش و کوشش خود را خواهد کرد.

سپس فتح آبادی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی  اظهار کرد: با اشاره به نتایج برخی از پژوهشهای انجام شده در دانشگاههای دولتی خارج از استان،ضمن ابراز نگرانی از افزایش اعتیاد در دانشجویان و علی الخصوص در دانشجویان دختر، پیشنهاد نمودند با توجه به خلا های پژوهشی موجود،دانشگاه آزاد اسلامی اراک در زمینه انجام پژوهشهای علمی در خصوص  شناخت نرخ بروز و شیوع مواد مخدر و همچنین راهکارهای کاهش آن ،نشستهای آزاد اندیشی در زمینه اعتیاد ،پیشگیری در فضای مجازی،نشریه های تخصصی پیشگیری از اعتیاد، برگزاری جشنواره های دانشجویی، برگزاری میزگردهای علمی در زمینه اعتیاد، هدایت پایان نامه های تحصیلی با موضوعات اعتیاد فعالیت نماید.

در ادامه جلسه امیریان مدیر مرکز مشاوره دانشگاه  در راستای اجرای سند دانشجویی پیشگیری از اعتیاد به طور خلاصه فعالیتهای  دانشگاه در سال 92 را تشریح کرد.

وی گفت: برگزاری 26 دوره مهارتهای زندگی با حضور بیش از 617 نفر از دانشجویان با همکاری سازمان بهزیستی، برگزاری 8  عنوان همایش با مضامین مهارتهای زندگی، ارائه خدمات مشاوره فردی به بیش از 3500 نفر در دانشگاه و خوابگاههای دانشجویی، ایجاد کمیته پیشگیری از اعتیاد با  شرکت ریاست محترم دانشگاه،معاونتهای دانشجویی،فرهنگی و آموزشی،رئیس حراست،رئیس مرکز مشاوره،مدیر مطالعات فرهنگی دانشگاه،اعضای هیات علمی و نمایندگان دانشجویی

ایشان به برگزاری نمایشگاه یک ماهه پیشگیری از اعتیاد با همکاری موسسه ندای آرامش و سازمان بهزیستی استان اشاره نمودند وافزودند: اجرای برنامه های معرفی مواد و عوارض ناشی از آن به منظور آگاه سازی دانشجویان در خوابگاههای دانشجویی با شرکت بیش از 150 نفر،اجرای برنامه های مبارزه با عرضه مواد؛شامل قانونگذاری، اطلاع رسانی و مبارزه با هر گونه مصرف یا توزیع مواد مخدر در دانشگاه و خوابگاههای دانشجویی ازجمله فعالیت های دانشگاه دانستند.

مدیر مرکز مشاوره دانشگاه فعالیتهای تربیت بدنی؛شامل برگزاری 98 دوره فوق برنامه برای کارکنان ،اساتید و دانشجویان ،ارائه خدمات به بیش از 55 هزار نفر در استخر اروند و زمین چمن دانشگاه،ارائه خدمات حمایتی(شامل تخفیف شهریه،مربی،تجهیزات ورزشی و..)به 295 نفر از دانشجویان ورزشکار دارای حکم قهرمانی از دیگر برنامه های معاونت دانشجویی دانشگاه دانستند.

وی در پایان ضمن تشریح فعالیتهای فرهنگی دانشگاه  افزود : برگزاری اردوهای دانشجویی با شرکت بیش از 1200 نفر، برگزاری جلسات ارتقاء سلامت(شاد زیستن،سبک زندگی سالم و..)با  مشارکت بیش از 1200 نفر،اکران 4 عنوان فیلم در زمینه اعتیاد و خانواده با شرکت بیش از 250 نفر را در راستای اجرای سند دانشجویی پیشگیری از اعتیاد  را از عمده ترین فعالیتهای دانشگاه  در این زمینه اعلام کردند.