اداره کل روابط عمومی دانشگاه

برگزاری نشست تخصصی نگاه اسلام به روانشناسی با رویکرد علوم انسانی اسلامی در دانشگاه آزاداسلامی اراک

۲۲ اسفند ۱۳۹۶ | ۰۹:۲۲ کد : ۲۲۱۲ اخبار دانشگاه

به گزارش خبرنگار آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، نشست تخصصی نگاه اسلام به روانشناسی با رویکرد علوم انسانی اسلامی به همت اداره مطالعات و پژوهش های فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی و با حضور حضرت آیت الله سید محمد غروی راد رییس پژوهشکده حوزه و دانشگاه و اساتید گروه های روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه های استان مرکزی سالن جلسات حضرت امام خمینی(ره) دانشگاه آزاداسلامی اراک برگزارشد.

رییس پژوهشکده علوم رفتاری:

دیدگاه افراطی و تفریطی در روان شناسی را قبول نداریم

رییس پژوهشگاه مطالعات رفتاری پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دیدگاه افراطی و تفریطی در روان شناسی را قبول نداریم، گفت: «بحث اسلامی کردن علوم انسانی از آغاز انقلاب تاکنون در جریان است.»

آیت الله سید محمد غروی‌ رییس پژوهشکده علوم رفتاری و مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اظهارکرد: «بحث اسلامی کردن علوم انسانی از آغاز انقلاب تاکنون در جریان است و پیگیری می شود.»

وی با بیان اینکه اوایل انقلاب دانشگاه ها به عللی در یک مقطع محدودی تعطیل بودند، افزود:« این تعطیلی به قصد در ارتباط با دانشگاه ها انجام شد و ستاد انقلاب فرهنگی آن موقع توسط امام خمینی(ره) منسوب و تشکیل شده بود که بحث هایی در رابطه با اسلامی شدن دانشگاه ها وجود داشت.»

غروی‌ گفت:« اگر فضای دانشگاه ها اسلامی شود یک سری دروس هم مطرح می شود و طبیعتا اساتیدی که با این رویه مشکل ندارند می توانستند کار خود را شروع کنند که به  هدفی که در ارتباط با انقلاب فرهنگی بود تا اندازه ای تامین و نزدیک می شود؛ این تلاقی کلی اعضای ستاد انقلاب فرهنگی آن موقع بود.»

مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه  تصریح کرد: « فلسفه، علوم انسانی، جامعه شناسی، حقوق، علوم سیاسی و روان شناسی هم اکنون در حوزه و دانشگاه تدریس می شود اما در مقاطعی دچار فطرت شده ولی کار هیچگاه رها نشد و اکنون هم در ادامه مسئله اسلامی شدن علوم انسانی دنبال می شود.»

وی اضافه کرد: « در گروه روان شناسی 40عنوان کتاب با این دید قلم زده شده و کتب دیگری در دست تحقیق است بیش از 30عنوان از چاپ بیرون آمده و برخی ها هم در مرحله ارزیابی است.»

حجت الاسلام و المسلمین غروی‌ توضیح داد: «بحث محتوایی این است که اصولا این سوال مطرح هست که آیا ما علوم انسانی داریم یا نداریم یا اصولا می توانیم داشته باشیم یا خیر؟ پاسخ این است که اکنون بالفعل علوم انسانی اسلامی مدون و آن طور که مورد نظر است را نداریم؛ ما می توانیم علوم انسانی اسلامی داشته باشیم.»

مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه درخصوص رویا و خواب که از پدیده هایی که برای انسان است تصریح کرد: «رؤیا از واقعیات روانشناسی انسان است و انسان موجود بسیار پیچیده است و آنچه را که شهید مطهری در مورد اصالت روح مطرح کردند عملا دیدگاهی است که دانشمندان انسانی داشته اند و مبانی تفکری اساتید امروز دیدگاه های شهید مطهری و کتب و تالیفات و مقالات این شهید بزرگ است.»

حجت الاسلام و المسلمین غروی‌ در پاسخ به سوال یکی از اساتید که آیا کتب امروز به روز هستند یا نه و ادبیات را چطور برای نسل امروز قابل فهم کنیم و آیا فلسفه نوین اسلامی رئالیسم است گفت:« علم و نفس اسلامی با روانشناسی تفاوت دارد اصوالا انچه که به عنوان روان مطرح می شود همان روح است و روان مانند یک سکه ای دو طرفه است بعد علمی را روانشناس و بعد فلسفی آن را فیلسوف مطرح می کنند.»

رییس پژوهشکده علوم رفتاری ادامه داد: « روان شناسی علم رفتار و قانونمند و فرایندهای روانی را مطرح می کند وران شناسی دین با روان شناسی دینی متفاوت است روان شناسی دین، دینداری را مورد بررسی قرار می دهد و از رشته های مستقل در دنیا است و پژوهشگاه های بزرگ این مسئله را بررسی می کنند؛ روان شناسی دینی یعنی با بافت روان شناسی که از دین الهام گرفته شده باشد.»

وی در ادامه اضافه کرد: «دیدگاه افراطی و تفریطی در روان شناسی را قبول نداریم زیرا به سبب استدال های علمی که داریم نمی توان قبول کرد؛ در علوم انسان و روانشناسی نمی توان دین و علم را از هم جدا تصور کرد بلکه گسترده تر و وسیع تر با مسئله برخورد می شود؛ مسایل علم و نفس فلسفی نرمتر بیان و ادبیات سهل تر ارائه شود.»

در ادامه تفاهم نامه همکاری علمی بین دانشگاه آزاد اسلامی اراک و پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منعقد گردید

پیمان عین القضاتی معاونت فرهنگی ودانشجویی واحد اراک در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت:«این تفاهم نامه در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز و سیاست های کلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و در جهت بهره مندی مستمر و نهادمند از خرد جمعی است و از آنجا که ارتباط و همکاری بین دانشگاهها و موسسات علمی ، آموزشی و پژوهشی می تواند به ارتقاء کمی و کیفی اهداف و برنامه های مشترک یاری رساند .این تفاهم نامه منعقد شد.»

وی هدف از انعقاد تفاهم نامه را استفاده از توانایی های علمی و توسعه همکاری های فرهنگی آموزشی پژوهشی و تحقیقاتی و فناوری در جهت استمرار ارتباط سازمان یافته میان دانشگاه و پژوهشگاه به منظور برطرف نمودن نیازهای متقابل دانست.

عین القضاتی گفت:«تفاهم نامه فوق در 7ماده و دو تبصره و در قالب سه موضوع آموزشی ، پژوهشی و فناوری تنظیم و قابل اجرا می باشد »