اداره کل روابط عمومی دانشگاه

مراسم اختتامیه بیست ‌و دومین جشنواره هنر، ادبیات و پژوهش دینی و قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاداسلامی اراک

۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۰۹:۲۹ کد : ۲۲۵۳ اخبار دانشگاه

به گزارش خبرنگار آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، مراسم اختتامیه بیست ‌و دومین جشنواره هنر، ادبیات و پژوهش دینی و قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با حضوردکتر ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاداسلامی، دکتر عباسعلی حیدری دبیرهیأت امناء ورییس دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و واحد اراک، دکتر عباسعلی رستمی مدیر کل محترم فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه آزاداسلامی، دکتر عبدالمجید طالب طاش رییس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاداسلامی، محمد رحیم بیرقی رییس حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاداسلامی و منتخبان جشنواره  از دانشگاه های آزاداسلامی سراسر کشور در تالار فردوسی واحد اراک برگزار شد.

دکتر عباسعلی حیدری دبیرهیأت امناء ورئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک در ابتدای مراسم علاوه بر خیرمقدم به حاضرین در جلسه از زحمات برگزارکنندگان این جشنواره تقدیر کرد و به ارائه گزارش از روند برگزاری بیست ‌و دومین جشنواره هنر، ادبیات و پژوهش دینی و قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در این آیین گفت: «جشنواره هنر، ادبیات دینی و پژوهشی قرآن و عترت دانشگاه های آزاداسلامی کشور به میزبانی استان مرکزی و واحد اراک در سه بخش استادان، دانشجویان و کارکنان برگزار شد.»

حیدری افزود: « جشنواره هنر و ادبیات دینی و فرهنگی فعالیت خود را از تیرماه1396 با 10رشته در بخش استادان، 24 رشته در بخش دانشجویی و10رشته دربخش کارکنان آغاز کرد.»

وی بیان کرد:« بیش از پنج هزار اثر از سراسر کشور به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد که بیشترین تعداد آثار ارسالی به ترتیب با 900، 830 و 585 اثر مربوط به استان های تهران، اصفهان و مرکزی بود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک افزود:« 23 مورد از این آثار در بخش استادان ، 64 اثر در بخش دانشجویان و 21 اثر در بخش کارکنان انتخاب شد.»

حجت الاسلام ابراهیم کلانتری در آیین اختتامیه بیست و دومین جشنواره هنر، ادبیات دینی و پژوهشی قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی ، افزود:« اعجاز قرآن باید در جامعه با ارزش های هنری بیان شود تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد و مفاهیم بلند آن با زبان ساده و جذاب عنوان شود.»

وی بیان کرد: «ریشه تمام نا آرامی و مشکلاتی که بشریت از آن رنج می برد در ایمان ضعیف و کم توجهی به مفاهیم بلند الهی است و نیاز است که در سایه آموزه های قرآنی موازین اخلاقی و هدایتگری اصولی در زندگی مردم جاری شود.»

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد:« سبک زندگی قرآنی کلید سعاتمندی انسان ها است و می طلبد که رفتار، اندیشه و کردار قرآنی در تمامی سطوح زندگی مردم جاری شود.»

وی ادامه داد: « گاهی تبیین یک مطلب جز با هنر امکان پذیر نیست، نمونه بارز این ویژگی مثنوی معنوی است که به دلیل قرار گرفتن در ذیل قرآن جنبه اعجاز به خود گرفته است چنانچه یک عالم دینی و متکلم به نام جلال الدین مولوی بیش از ۲۲۰۰ آیه قرآن را در مثنوی به تفسیر گذاشته است.»

حجت‌الاسلام کلانتری افزود: « هنر، بسیاری از موانع را برمی‌دارد و نعمتی است که خداوند در اختیار بشر قرار داده تا اندیشه و نگاه مثبت خود را به هستی جاودانه کند؛ لذا یکی از کاربردهای مهم هنر جاودانه کردن مفاهیم هستی است. اگر هنر در خدمت قرآن و اهل‌بیت(ع) قرار گیرد هم فرم کار متعالی خواهد شد و هم محتوای کار شکل مقدس و ارزشمندی به خود می‌گیرد.»

وی با اشاره به تعریف ایمان ادامه داد: « یکی از مباحث جدی در حوزه اندیشه دینی تعریف ایمان است که از صدر اسلام تاکنون مورد بحث قرار گرفته، معمولاً برای ایمان ۴ رکن برمی‌شمارند اولین رکن سخن و قول انسان است؛ اینکه با زبان به وحدانیت خداوند، نبوت پیامبر اکرم(ص) و روز جزاء شهادت دهد، با این کار، تکالیف و حقوق مسلمانی را برای خود اخذ می‌کند رکن دوم ایمان، معرفت است اینکه انسان نسبت به مفاهیمی که به زبان جاری کرده شناخت به دست آورد و البته قدرت کسب این معرفت در اختیار بشر قرار داده شده است.»

حجت‌الاسلام عباسعلی رستمی، مدیرکل فعالیت‌های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی، در مراسم اختتامیه بیست ‌ودومین جشنواره کشوری هنر و ادبیات دینی و پژوهشی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر قرائت پیام دکتر فرهاد رهبر رییس دانشگاه آزاداسلامی برای حاضرین در مراسم ،گفت:« معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی اهتمام ویژه به برگزاری جشنواره‌های قرآنی دارد در واقع کار قرآنی پیشانی دانشگاه محسوب می‌شود، بیست و دومین جشنواره از ابتدای سال ۹۶ آغاز و در بیش از ۴۰ رشته هنری، ادبی و پژوهشی در دو بخش قرآن و عترت و فرهنگی با میزبانی استان مرکزی فعالیت خود را آغاز کرد.»

حجت‌الاسلام رستمی افزود: « این جشنواره در بخش هنری شامل رشته‌های خوشنویسی، نقاشی، منبت کاری، معرق، عکاسی، نگارگری و ...، در بخش هنری شامل رشته‌های داستان نویسی، فیلم، نماهنگ و ... و در بخش پژوهشی شامل رشته‌های مقاله نویسی، پایان‌نامه و ... بود »

وی در پایان گفت: «بیست‌وسومین دوره جشنواره هنر و ادبیات دینی و پژوهشی قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی بلافاصله بعد از برگزاری اختتامیه بیست‌ودومین دوره، کار خود را به میزبانی کرمان آغاز خواهد کرد.»

دکتر کلانتری و هیأت همراه از نمایشگاه آثار منتخبین بازدید کردند.

در این آیین از نفرات اول تا سوم بیست و دومین جشنواره هنر ادبیات دینی و پژوهشی قرآن و عترت دانشگاه های آزاد اسلامی کشور در بخش استادان،دانشجویان وکارکنان  با اهدای لوح، تندیس و جایزه تقدیر به عمل آمد .