اداره کل روابط عمومی دانشگاه

دبیرهیات امنا و رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک: دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی بسترهای لازم جهت استفاده از ظرفیت های اعضای هیات علمی را فراهم می کند

۰۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ | ۱۶:۳۰ کد : ۲۲۵۵ اخبار دانشگاه

به گزارش خبرنگار آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، دکتر عباسعلی حیدری رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در حاشیه  نخستین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار آنا طی سخنانی فرا رسیدن اعیاد شعبانیه را به همه همکاران تبریک گفت و خدمات و تلاش‌های صادقانه اعضای هیأت علمی در عرصه‌های مختلف دانشگاه مورد تقدیر قرار داد.

وی سپس به تشریح سیاست‌های اتخاذ شده در هیأت رییسه دانشگاه آزاد اسلامی کشور و واحد اراک پرداخت و افزود: «دانشگاه آزاد اسلامی اراک، دانشگاهی ثروتمند است و ارزشمندترین ثروت دانشگاه بیش از 300 عضو هیأت علمی تمام‌وقت و بیش از 500 نفر کارمند خدوم آن هستند، لذا ارتباط دادن سیاست‌های اتخاذشده از جمله کسر حضور اعضای هیأت علمی به شرایط مالی دانشگاه منصفانه نیست.»

دکتر عباسعلی حیدری دبیرهیات امنا و رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک گفت:«دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی بسترهای لازم جهت استفاده از ظرفیت های اعضای هیات علمی را فراهم می کند.»

دبیر هیأت امنای استان مرکزی با اشاره به مصوبه دوازدهمین نشست هماهنگی و پایش امور استان‌ها که با حضور ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی و رؤسای واحدهای دانشگاهی کشور در تاریخ 21/06/96 در سازمان مرکزی برگزار شد، گفت:« بر اساس این مصوبه اعضای هیأت علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی موظفند مطابق ضوابط دانشگاه، 32 ساعت در هفته در واحد دانشگاهی حضور داشته باشند. این حضور علاوه بر ساعات موظفی تدریس شامل حضور در گروه آموزشی جهت ارائه خدمات علمی، آموزشی، پژوهشی و ... می‌باشد و اگر هر یک از اعضای هیأت علمی دانشگاه فقط ساعات موظفی تدریسشان را در واحد دانشگاهی حضور دارند، می‌بایست به میزان ساعات تدریسشان به آنها حق الزحمه پرداخت گردد.»

دکتر حیدری اظهار کرد: «اعمال کسر حضور البته با 100 ساعت تخفیف فقط برای چهار ماه (مهر، آبان، آذر و دی ماه 96) در جهت اجرای قوانین و مقررات ابلاغی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بوده است.»

دبیرهیأت امنا و رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک با تاکید بر ضرورت تامین امکانات  اقامتی برای استادان در دانشگاه افزود:« همه اعضای هیأت علمی باید محل متناسب با شأن خود در دانشگاه داشته باشند و رییس محترم دانشکده و مدیر مربوطه موظف و این‌جانب نیز متعهد به تدارک آن هستم، اگرچه معتقدم قریب به اتفاق همکارانی که حضور پیدا می‌کنند، اتاق مناسبی برای استقرار دارند.»

وی ادامه داد: «اگرچه در قوانین و مقررات به حضور اعضای محترم هیأت علمی در دانشگاه تصریح شده است، اما براساس مصوبه هیأت رییسه واحد اراک، حوزه‌های مختلف از جمله حوزه معاونت آموزشی، پژوهش و فناوری، فرهنگی و دانشجویی مجاز شده‌اند که از ظرفیت‌های اعضای هیأت علمی تمام‌وقت برای فعالیت‌ در امور مختلف در قالب توافق‌نامه‌هایی که بعد از تصویب هیأت رییسه لازم‌الاجرا خواهد بود، استفاده کنند و این همکاری معادل حضور فیزیکی آنان محسوب شود و همکاران محترمی که تمایل به همکاری در حوزه‌ها و اموری دارند که دانشگاه بتواند از انجام آن امور منتفع گردد، می‌توانند با معاونت‌های مختلف دانشگاه هماهنگی نمایند.»

حیدری ادامه داد : «از اعضای هیأت علمی تمام‌وقت انتظار داریم ایده‌های متناسب با توانمندی خود را به دانشگاه ارائه نمایند تا دانشگاه بتواند از داشته‌های ارزشمند خود به نحوی مطلوب بهره ببرد.»

وی افزود: «معاونت آموزشی و رؤسای دانشکده‌ها به طور خاص مأمور شده‌اند تا پایان خرداد ماه سال جاری برای بهره‌گیری از ظرفیت‌ یکایک اعضای هیأت علمی تمام‌وقت برنامه‌ای ارائه و ابلاغ نمایند.»

رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک خاطرنشان کرد: «دانشگاه آزاد اسلامی اراک با تعداد حدود 12 هزار دانشجو از نظر علمی ـ فرهنگی با حضور و مشارکت اعضای هیأت علمی تمام‌ وقت به تعالی خواهد رسید و شهریه‌ای که دانشجویان می‌پردازند، بابت در دسترس بودن استادان مربوطه نیز هست. حضور برابر مقررات اعضای هیأت علمی حق مسلم و مطالبه قطعی دانشجویان گرامی این دانشگاه است.»

رییس واحد اراک افزود: «دانشگاه خود را موظف می‌داند بسترهای لازم را جهت استفاده از ظرفیت‌های اعضای هیأت علمی در ساعات حضور فراهم کند که البته بسیاری از این بسترها مهیاست، اما بیش از پنجاه درصد از اعضای هیأت علمی واحد مانند استادان حق‌التدریس فقط جهت انجام ساعات موظف تدریس اقدام می‌کنند و یا به ندرت حضور دارند و این شرایط در اغلب قریب به اتفاق موارد در کل سنوات خدمتی آنان ساری و جاری بوده است که این شرایط منصفانه و قانونی نیست.»

حیدری در پایان سخنان خود گفت: «این‌جانب و معاونان ،مدیران و رؤسای دانشکده‌ها از طرق مختلف اعم از حضوری، ایمیل، فضای مجازی و ... آماده شنیدن انتقادها و پیشنهادهای عزیزان هستیم تا ان‌شاءالله با مشارکت همگانی مسیر پیشرفت و تعالی را به سهولت طی کنیم.»