روابط عمومی دانشگاه

با حضور دکتر کریمی در دانشگاه آزاد اسلامی اراک برگزار شد، نشست دانشجویی واکاوی مسایل اقتصادی کشور و سیاست های اقتصادی دولت در بودجه ۹۸

۲۵ آذر ۱۳۹۷ | ۰۸:۴۱ کد : ۲۶۳۰ اخبار دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک،نشست دانشجویی واکاوی مسایل اقتصادی اخیر کشور و سیاست های اقتصادی دولت در بودجه 98با حضور دکتر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی، دکترعباسعلی حیدری رییس دانشگاه آزاد اسلامی اراک، اساتید و جمع کثیری از دانشجویان در تالار فارابی دانشکده مدیریت دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک  برگزار شد.
دکتر علی اکبر کریمی در این نشست با بیان اینکه کشور ما طی سال جاری شرایط حساس و خطیری را طی می کند افزود: از اواخر سال گذشته شاهد یک حرکت جدید از سوی دشمنان  ملت ایران برای ایجاد محدودیت ، تحریم ها و ضربه زدن منافع عمومی ما از سوی دشمنان دنبال شده است.
وی خاطر نشان کرد: دشمنان ایران اسلامی همواره طی 40 سال گذشته تلاش کردند در این مسیر ضربه های زیادی به نظام مقدس جمهوری اسلامی وارد کنند به طوری که از سال گذشته این دشمنی ها عمیق و با ابعاد گسترده تری ادامه پیدا کرد.

نماینده مردم اراک ، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکا و همدستانش با تمام قوا به صحنه آمده و دشمنی آشکار و مغرضانه خود را به طور محسوسی افزایش و صراحتا آشکار کرند  .
وی با اشاره به اینکه هدف دشمنان ایران تلاش بر، براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی است گفت:مهمترین راهبردی که دشمن در عرصه های گذشته در این فضا دنبال کرده است در حوزه های اقتصادی و رسانه ای می باشد.

کریمی تصریح کرد: آمریکا با استفاده از حضور داعش در منطقه سعی بر ضربه زدن بیشتر به ایران اسلامی را داشت که به حمدا.. با تلاش و هوشیاری مسولین و حمایت و مشارکت مردم فهیم کشور این فتنه خنثی و کشور مااز این دشمنی مصون ماند.
وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام اظهار داشت: خروج آمریکا از برجام رویکرد جدید آنها در دشمنی با کشور ایران بود که سعی داشت با خروج از برجام و متعهد نبودن به این قرارداد و ایجاد تحریم های جدید زمینه این برنامه در حوزه جنگ اقتصادی و رسانه ای را دنبال کنند.
وی ادامه داد: آمریکا قصد داشت به مردم ایران القا کند که تحریم های موجود به شکل فلج کننده ای کشور را در برمی گیرد تا مردم نیزبه این باور برسند که نظام ،کارآمدی و توان لازم برای حل مشکلات را نداشته و نهایتا با ایجاد حسن ناامنی در کشور  به آشوب و اغتشاش دامن زنندکه به لطف خداوند و هوشیاری مردم  تا کنون آمریکا و همدستانش به مقاصد شوم خودد دست نیافته و نخواهند یافت.
نماینده مردم اراک ، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی  افزود: علی رغم فراخوان های متعدد و تنش های مکرر در صحنه های اقتصادی ، افزایش بی رویه و افسار گسیخته نرخ ارز و نهایتا  التهاب بازار ارز و وضعیت نابسامان حاد در صحنه اقتصادی را شاهد بودیم که امدواریم به شرایط پایدارتری برسیم اگرچه در آستانه سال 98 و تدوین و تصویب بودجه 98 قرار داریم، لازم است دولت این بودجه را متناسب با شرایط موجود در نظر گیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در حوزه اقتصادی بحث رکود در  عرصه های تولید و پایین بودن نرخ ارز را شاهد هستیم گفت: بحث بیکاری و بالا بودن نرخ آن و آمار رو به رشد بیکاری خصوصا در بخش بانوان به عنوان یک معضل در جامعه ما قابل تامل می باشد.
کریمی با اشاره به افزایش نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان دانشگاههای کشور به عنوان معضل بزرگ حوزه اشتغال تاکید کرد: مواردی چون قاچاق کالا و ارز، تورم، فقر و نابرابری، کاهش ارزش پول ملی، موانع کسب و کار و قوانین دست و پا گیر عرصه تولید،بدهی های گسترده دولت از جمله معضلات موجود در کشور می باشند که نیازمند مشارکت مردم و تلاش بیشتر همه جانبه مسولین ارشد ایران اسلامی است.
وی گفت: اصلاح نظام بانکی نیاز جدی کشور برای برون رفت از تنگناهای اقتصادی است و نهادهای متولی در سطح کلان باید برای این مهم تلاش مضاعفی داشته باشند این در حالیست که دولت باید در لایحه بودجه 98 نسبت به این مهم و گرفتن تصمیم عاجل در رفع تنگناهای نظام بانکی تدبیر کند.
نماینده مردم اراک ، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرح اصلاحیه قانون نظام بانک مرکزی را تهیه کردند و برای ترمیم این معضل مهم اقتصادی مورد بررسی قرار دارد.
وی خاطر نشان کرد: دو سوم این طرح در کمیسیون اقتصادی مجلس و کمیته مالی وپولی تهیه شده است تا با تبدیل آن به قانون، شاهد تحولی در نظام بانکی کشور باشیم.

کریمی فرار مالیاتی را از دیگر معضلات اقتصادی کشور عنوان کرد و گفت:  با استقرار صندوق های مکانیزه فروش، ساز و کارهای فروش در تمامی واحدهای کلی و خرد این نقیصه نیز رفع خواهد شد.
وی اظهارداشت: این سامانه به سازمان امور مالیاتی متصل است وموجب شفاف سازی امور و جلوگیری از فرار مالیاتی در بخش های مختلف تولیدی و توزیعی خواهد شد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در خانه ملت با اشاره به اینکه کاهش وابستگی کشور به صادرات نفت یکی از مزیت تحریم ها بود گفت: 700هزار میلیارد ریال حجم بدهی دولت به بخش های مختلف  و هر روز نیز در حال افزایش است و باید برای آن چاره اساسی شود.
وی اظهار کرد: ایران با 112 میلیارد دلار ذخایر ارزی وضعیت مطلوبی دارد و به عنوان کشور بدهکار خرد خارجی محسوب می شود.
کریمی ادامه داد: برخی دستگا ه ها پاداش پایان خدمت را به ارقام میلیاردی رسانده اند و برای جلوگیری از احجاف به سایر کارکنان سقف 230 میلیون تومان سقف پاداش تعیین شده است.

وی با بیان ایکه صندوق بازنشستگی کشور با مشکلات عدیده ای از جمله کمبود شدید مالی مواجه است افزود: 18 صندوق بازنشستگی در کشور وجود دارد که 80 درصد اعضای آن را بازنشستگان صندوق های تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و کشوری شامل می شوند.
وی اظهار داشت: 43 میلیون نفر تحت پوشش خدمات تامین اجتماعی هستند این در حالیست که 150 هزار میلیارد تومان صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی از دولت طلب دارد.
کریمی در ادامه افزود: ادامه برنامه تحول سلامت با کسری منابع مالی مواجه و می طلبد که در لایحه بودجه سال آتی به صورت تخصصی و جدی به آن پرداخته شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: 600 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه کاره در کشور نیاز است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: جلوگیری از آغاز عملیات جدید عمرانی توسط دولت، محول کردن عملیات اجرایی طرح های عمرانی جدید به بخش خصوصی و فروش طرح های نیمه تمام و واگذاری آن ها از جمله راهکارهای رفع مشکلات این حوزه است.