برگزاری نشستی تحت عنوان گفتمان حقوق بشر اسلامی درجهان معاصر در دانشگاه آزاد اسلامی اراک

۰۷ خرداد ۱۳۹۴ | ۲۱:۳۵ کد : ۲۹۷ اخبار دانشگاه

به گزارش خبرنگار آنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، به همت انجمن دانشجویی حقوق واحداراک نشستی تحت عنوان "گفتمان حقوق بشر اسلامی درجهان معاصر" با حضور دکتر ضیایی فر دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ،حجت الاسلام والمسلمین ایوب سلحشورنیا رییس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‏ آزاد اسلامی استان مرکزی،دکترشاهرخ حکمت معاونت فرهنگی واجتماعی واحد ،استادان ودانشجویان دانشگاه در تالار امیرکبیر دانشکده علوم انسانی واحد اراک برگزار گردید.

بنابراین گزارش در ابتدای این نشست دکترضیایی فر با اشاره به مقام شامخ شهیدان انقلاب اسلامی، به این نکته اشاره کردند که خوشبختانه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ما به خیلی از اطلاعات راجع به حقوق بشردست یافتیم و نیروهای انسانی متعددی در این حوزه به لحاظ نظری وارد میدان شده اند و خوشبختانه «رشته حقوق بشر» که یکی از گرایش های رشته حقوق می باشد؛ در چهار دانشگاه کشور می پذیرد و جوانان زیادی در این رشته به تحصیل مشغول هستند.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی گفت: اگر ما می خواهیم درمورد حقوق بشر صحبت کنیم باید این را در نظر بگیریم که زیر ساخت آن باید در جامعه فراهم باشد.آزادی بیان زیرساخت می خواهد ، حق ازدواج زیر ساخت می خواهد،خوشبختانه در سه دهه بعد از انقلاب خیلی از زیرساخت ها فراهم شده است. در این مورد عملکرد مدیریت بسیار مهم است و برای پیشبرد آن، مدیران نباید آزمون و خطا انجام دهند.

وی اظهار کرد: قانون اساسی ما ظرفیت های بالایی دارد ولی اگر فصل حقوق و ملت را مطالعه کنیم مباحث برایمان تازگی دارند؛ چون آنها را  به طور کامل عملی  نمی کنیم. ما باید مباحث حمایت ازخانواده، آزادی مشروع، جلوگیری از سوءرفتار را جدی بگیریم.

ضیایی فر گفت: نفوذ فرا ملی ایران فرصت بسیار مطلوب است و در این زمان  لبنان، عراق، یمن که آمریکا سعی دارد برآنها سیطره داشته باشد،فرصت خوبی را برای ایران به وجود آورده است.

وی عدم بهره وری در استفاده از ظرفیت های فکری کشور برای پیشبرد حضور قدرتمند ایران را یکی دیگر از مشکلات در بحث حقوق بشر دانستند، واظهارکردند: بروکراسی مزاحم و سرعت زمانی نامناسب در برنامه های جاری حقوق بشر یکی  از مشکلات ما در بحث حقوق بشر می باشد. بروکراسی اداری باعث نارضایتی می شود و فرد با دیدن عملکرد بد سیستم های اداری، از همه چیز ناراضی می شود.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی بابیان اینکه عدم توجه به ضرورت ارتقاء حقوق انسانی در همه ابعاد  و نه فقط توجه به برخی زمینه ها باعث چالش می شوند، گفت: بعضی کشورها فقط به بعد اقتصادی، بعضی به بعد سیاسی و بعضی فقط به بعد آسیب بشر اهمیت می دهند؛ در حالیکه  باید در بحث حقوق بشر تمام ابعاد را در نظر گرفت و به همه مسائل جامعه توجه کرد.

دکتر ضیایی فر با توجه به پراکندگی دردناک موجود در کشورهای اسلامی گفت: فقدان نهادهای مدنی توانمند یکی دیگر از مشکلات کشورهای اسلامی می باشد. در کشورهای توسعه یافته دهها نهاد مدنی قوی وجود دارد؛ ما باید برای تشکل های واقعی ظرفیت سازی کنیم.

وی یکی دیگر از مشکلات بحث های تربیتی و فرهنگی که در کشور با آن مواجه هستیم را عدم استفاده صحیح جوانان از وقت و فرصت های موجود دانستند،واظهار داشتند: جامعه ای که جوانان آن بیشترین وقت خود را در فیس بوک و فضاهای مجازی می گذرانند دیگر ما از این جوان نباید انتظار داشته باشیم که در مورد ارتقای حقوق بشر نظر بدهد، نقد کند و وارد بحث در این عرصه شود.

دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی بابیان اینکه قدر فرصت ها را هوشمندانه و صبورانه بدانیم ،اظهار کرد: فرصت ها مانند ابر هستند و تک تک ما باید تلاش کنیم که جامعه ای بسازیم که کرامت مند و الگو باشد و این را هم باید بدانیم تمام ثمرات آن به نسل ما نمی رسد ولی شامل حال نسل های بعدی می شود.

وی گفت: سال 1374 سازمان حقوق بشر در ایران تشکیل شد و برای رسیدن به حقوق بشر اسلامی باید به کاهش مشکلات مردم و مطالبات بر حق آنها مثل حقوق سیاسی، حقوق مدنی، آزادی بیان پاسخ داده شود. و برای رسیدن به این مقصود جامعه شناسی و مردم شناسی را نیز باید جدی گرفت.

در پایان این نشست دکتر ضیایی فر به پرسش های دانشجویان حاضر در جلسه پاسخ دادند.