روابط عمومی دانشگاه

برگزاری نشست صمیمی سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان با استادان گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاداسلامی اراک

۰۶ آذر ۱۳۹۸ | ۱۶:۰۰ کد : ۳۳۱۲ اخبار دانشگاه

به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاداسلامی اراک، نشست صمیمی با استادان گروه معارف اسلامی دانشگاه آزاداسلامی اراک با حضور دکتر حسین کلانتری سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و واحد اراک،حجت الاسلام مهدی همتی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری  در دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و برخی از اعضای هیات علمی گروه معارف اسلامی در سالن جلسات دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاداسلامی اراک برگزارشد.

در ابتدای نشست حجت الاسلام مهدی همتی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی گفت: گروه معارف، نقش هدایت گری و مسولیت تعلیم و تربیت دانشجویان را بر عهده دارد.

وی افزود: نقش گروه های معارف در راستای هدایت، راهنمایی، دانش افزایی و بصیرت افزایی بسیار مهم و کلیدی خواهد بود

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی تاکید کرد: نظام ما نظامی مبتنی بر ارزش های اسلامی و تعالیم دینی می باشد و هرچه نقش ما از سوی معارف جذاب تر و پر رنگ تر باشد قطعا در پیشبرد اهداف نظام آموزشی موثرتر و موفق تر خواهد بود.این در حالیست که لازمه رشد و بالندگی معنوی و دینی در این گروه ها موجود است و باعث بالندگی و فکر در افراد می شود.

حجت الاسلام همتی خاطر نشان کرد: تاثیرگذاری قرآن و تعالیم والای قرآنی و نهج البلاغه در فرآیند بالندگی دین اسلام و اوج تمدن اسلامی بسیار موثر بوده اگر چه نیاز به یک بازنگری در متون و تحولی جدید را احساس می کنیم چرا که بالنده نبودن و رکودی که در گروه معارف شاهد هستیم گواه این موضوع می باشد و اگر قرار است کاری اساسی از سوی دانشگاه صورت پذیرد می بایست این کار از گروه معارف آغاز شده و هریک از ما نیز در قبال آموزش دانشجویان وظیفه ای سنگین برعهده داریم.

در ادامه دکتر حسین کلانتری سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی ضمن تبریک هفته بسیج گفت: با تعطیلی دانشگاه ها در سال 59 ، شورای انقلاب فرهنگی در سال 63 به فرمان حضرت امام(ره) شکل گرفت و بحث بازگشایی دانشگاه ها با فضای ایرانی اسلامی مطرح شد.

وی افزود: وجود دانشگاه هایی با هدف ایرانی اسلامی را کمتر می بینیم و این وظیفه هر یک از ما را به عنوان مسئولان آموزش کشور سنگین تر می کند این در حالیست که سند اسلامی شدن دانشگاهها نیز با همین هدف شکل گرفته است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک خاطر نشان کرد: این وظیفه فقط بر عهده گروه معارف دانشگاه نیست بلکه بخش های مختلف دانشگاه در حوزه آموزش، پژوهش، فرهنگی و مدیریتی باید در این بخش سهیم و دخیل باشند.

وی با بیان اینکه وظیفه حوزه معارف، تحول و تنوع در دروس می باشد افزود: بایستی بتوانیم در حوزه معارف به طور جدی بالندگی و سرزندگی را در بین دانشجویان ایجاد کرده و با یک رویکرد فرهنگی و دینی خاص در راستای اثرگذاری بیشتر نقش آفرینی کنیم.

کلانتری تصریح کرد: در حال حاضر با یک آسیب جدی در دانشگاه و در دروس معارف با عنوان عدم احساس نیاز دانشجویان به دروس معارف مواجه هستیم که می توان با ارائه بحث های قرآنی، نبردهای گذشته ائمه و داستان های قرآنی در حین دروس این مشکل را مرتفع نمود تا شاهد آموزندگی و اثربخشی دو چندان دروس نیز باشیم.

وی با اشاره به اینکه دروس معارف بایستی با مفاد و مبانی اخلاقی و دینی آمیخته شوند تاکید کرد: این عمل می تواند در جذابیت دروس برای دانشجویان و ایجاد انگیزه بیشتر در آنها موثر و مفید باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک در بخش دیگری از سخنان خود به ایجاد و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی اشاره کرد و اظهار کرد: با توجه به اینکه کرسی های آزاد اندیشی، نقد و نظریه پردازی در کشور انجام می شود ولی شاهد هستیم که این مباحث در دانشگاه آزاد اسلامی در کشور چندان چشمگیر نبوده و ضمن توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید بر بحث آینده نگری، مدیریت تحول و برنامه ریزی و سیاست گذاری بر اساس نیازها، می بایست توجه بیشتری به این مقوله داشته باشیم.

وی یادآور شد: اگر بحث های ما جذاب، فعال، بالنده و سرزنده نیست، مطمئنا توجه جدی در این خصوص انجام نشده که می توان با مطالعه علمی و عمیق شاهد تاثیرگذاری بیشتر مباحث باشیم.

دکتر کلانتری در ادامه به جذب اساتید حق التدریس طبق ضوابط و دستورالعمل های صادره،پیگیری بحث پایان نامه ها و مقالات، اختصاص مکانی برای حضور اعضای عیات علمی و اعضای حق التدریس،آمادگی دانشگاه در خصوص راه اندازی مجلات و فصلنامه ها، ایجاد جلسات قرآنی، دعوت از اساتید برجسته و تاثیر گذار و کاهش ظرفیت دانشجویان در کلاس ها اشاره کرد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی با اشاره به برنامه های در پیش روی هفته پژوهش گفت: طبق دستورالعمل صادره از سوی سازمان مرکزی در هفته پژوهش سال جاری از پژوهشگران نمونه تجلیل خواهد شد و در همین راستا نیز برای هریک از دانشکده ها در استان در این هفته یک یا دو نفر سهمیه اختصاص خواهیم داد.