خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی در ۱۲ زمینه علمی ارائه می‌شود/ مجوز آزمایشگاه همکار غذا و دارو در مرحله نهایی

۲۸ تیر ۱۳۹۹ | ۱۰:۰۰ کد : ۳۶۷۷ اخبار دانشگاه
مدیر اداره پشتیبانی و خدمات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی اراک با اعلام اینکه این دانشگاه در ۱۲ زمینه علمی دارای آزمایشگاه و کارگاه است، گفت: «اخذ مجوز و تأییدیه آزمایشگاه همکار غذا و دارو در مراحل پایانی قرار دارد.»

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی با حدود ۱۱ هزار آزمایشگاه و کارگاه و بیش از ۱۴۷ هزار تجهیزات تخصصی، ۱۲ پژوهشکده و ۱۲۵ مرکز تحقیقاتی در خدمت جامعه دانشگاهی، پژوهشی و صنعتی کشور است. مجموعه‌ای که در قالب سامانه‌های «ساها»، «ساتا» و آزمایشگاه همکار استاندارد آماده هرنوع خدمت آزمایشگاهی به دانشگاهیان و صنعتگران سراسر ایران است.

این ظرفیت بزرگ خدماتی کشور در سلسله گزارش‌ها و گفتگوهای خبرگزاری آنا به دانشگاهیان، پژوهشگران، صنعتگران و ... معرفی و اطلاع‌رسانی می‌شود. در این شماره (۱۶) به ارائه خدمات آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک  پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

آزمایشگاه «همکاراستاندارد» تولیدات لبنی در مرحله پایانی اخذ مجوز

سنجش کیفیت کنسروها در آزمایشگاه همکار استاندارد

۲ هزار و ۵۵۰ تجهیز آزمایشگاهی در خدمت پژوهشگران

گفتگوی خبرنگار آنا با  سعید حسن‌پور مدیر اداره پشتیبانی و خدمات آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک درباره ظرفیت‌های  آزمایشگاهی و کارگاهی این دانشگاه را پی‌ می‌گیریم.

آنا: ظرفیت‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

حسن‌پور: اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها در مجتمع آزمایشگاهی رازی با فضای ۱۰ هزار و ۸۲۶ مترمربع عهده‌دار ارائه خدمات آموزشی در دروس عملی به دانشجویان و فراهم کردن امکانات آزمایشگاه‌ها برای پروژه‌های تحقیقاتی استادان و دانشجویان است.

آزمایشگاه واحد اراک

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در ۱۲ زمینه علمی آزمایشگاه و کارگاه‌های شیمی، فیزیک، میکروبیولوژی، مهندسی شیمی، مکانیک، عمران، کامپیوتر، نساجی، علوم پزشکی، کشاورزی، لابراتوارهای زبان خارجه، کارگاه کتابداری، روزنامه‌نگاری و هنر دارای آزمایشگاه و کارگاه است.

آنا: آیا آزمایشگاه‌های شما به آزمایشگاه همکاراستاندارد تبدیل شده است؟

حسن‌پور: در حال پیگیری اخذ مجوز آزمایشگاه همکاراستاندارد هستیم و پرونده و مستندات به‌صورت کامل در کارتابل سازمان ملی استاندارد بارگذاری شده و باید در نوبت ممیزی آن سازمان قرار گیرد.

آنا: تاکنون چه اقداماتی برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی دانشگاه‌تان داشته‌اید؟

حسن‌پور: ارتباط با اداره‌کل محیط زیست استان مرکزی و اخذ مجوز آزمایشگاه معتمد محیط‌زیست، اخذ مجوز و تأییدیه آزمایشگاه همکار غذا و دارو از دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و درخواست پروانه بهره‌برداری از سازمان غذا و دارو که در مراحل پایانی کار قرار دارد ازجمله اقدامات ما برای گسترش دانش آزمایشگاهی و علمی است.

آنا: با توجه به شعار سال در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های واحد متبوعتان چه برنامه‌هایی برای کمک به رونق و جهش تولید در سال جاری دارید؟

حسن‌پور: در این راستا با اداره پسماند شهرداری‌ اراک، آزمایشگاه جهاد دانشگاهی استان مرکزی و سایر مراکز و ارگان‌های دولتی همکاری و هم‌افزایی صورت گرفته است.

آنا: در زمینه سامانه‌های ساها و ساتا چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟

حسن‌پور: دانشجویان و استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در قالب بخشنامه‌های صادرشده از خدمات آزمایشگاهی برخوردار شده‌اند و علاوه بر آن به دانشجویان سایر دانشگاه‌ها نیز در صورت درخواست و مراجعه خدمات آزمایشگاهی ارائه شده است.

مشارکت دانشگاه آزاد اسلامی اراک با شرکت‌های دانش‌بنیان در تولید محصولات بهداشتی

علاوه بر آن مراجعان از شرکت‌ها و سازمان‌ها برای انجام آزمایش‌های خود یا آنالیزهای درخواستی به آزمایشگاه‌های دانشگاه مراجعه کرده و در قالب قوانین موجود از امکانات حاضر استفاده می‌کنند.

آنا: آیا در دوره مبارزه با ویروس کرونا موفق به تولید محصولات بهداشتی و درمانی شده‌اید؟

حسن‌پور: اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها برای تولید ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده با هسته‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان موجود در دانشگاه و در اختیار گذاشتن فضای آزمایشگاهی و تجهیزات مورد نیاز آنها حتی  ارائه مواد اولیه و آنالیز مواد تولید شده و ارائه گزارش به آنها در این امر مشارکت کرده است.

آنا: آیا موفق به پیوستن به شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های معاونت علمی ریاست جمهوری شده‌اید؟

حسن‌پور: بله. اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک عضو قطعی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های ریاست جمهوری است.

آنا: درباره اهم فعالیت‌های اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک همراه با تجهیزات پیشرفته موجود توضیح دهید.

اهم فعالیت‌های اداره آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها همراه با تجهیزات پیشرفته موجود آزمایشگاه‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برای استفاده کاربران و مخاطبان در جداول زیر نمایش داده می‌شود.