گردهمایی دانشگاهیان عاشورایی» دانشگاه ‌های اراک.28مهرماه مصادف باششم محرم

۲۸ مهر ۱۳۹۴ | ۲۰:۳۸ کد : ۴۵۷ اخبار دانشگاه

همایش بزرگ دانشگاهیان عاشورایی با حضور هیأت رییسه، استادان، کارکنان و دانشجویان واحد اراک برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، به مناسبت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)،مصادف با ششم محرم مراسم سوگواری امام حسین(ع) با نام «گردهمایی دانشگاهیان عاشورایی» به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان مرکزی با حضور آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی مقدم مسؤول دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان مرکزی، حجت‌الاسلام والمسلمین سلحشورنیا مسؤول دفاتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های آزاد اسلامی استان مرکزی و جمعی از رؤسا، اساتید،کارکنان و دانشجویان دانشگاه های اراک در مصلی بیت المقدس این شهر برگزار شد.

بنا بر همین گزارش، این مراسم با حضور پرشور و استقبال گسترده مسؤولان، اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه‌ آزاد اسلامی اراک، آموزشکده سمای اراک، دانشگاه صنعتی اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، دانشگاه اراک، دانشگاه پیام نور، علمی ـ کاربردی،جهاد دانشگاهی در مصلای بیت‌المقدس این شهر برگزار شد.

استادان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی اراک در قالب دسته های عزاداری، مرثیه سرایی و نوحه خوانی از محل دانشگاه خود حرکت کرده و خود را به مصلی بیت المقدس این شهر رساندند و با اجتماع در مصلی بیت المقدس، در مراسم سوگواری و عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت امام حسین( ع ) و یاران با وفایش شرکت کردند.

کاروان عزاداران حضرت ابا عبدا.. الحسین (ع) دانشگاه آزاد اسلامی اراک نیز همراه با سایر دانشگاه ها با حضور پرشور مسؤولان، اساتید، کارکنان و دانشجویان از جلوی درب مجتمع قائم مقام فراهانی واحد اراک واقع در خیابان دانشگاه با مداحی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، مراسم سینه‌زنی و عزاداری را آغاز کرده و با طی کردن مسیر خیابان دانشگاه، به جمع کاروان دانشگاهیان عاشورایی در مصلی اراک پیوستند.

در مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع) که با مداحی مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) همراه بود، نوا و شور و عشق حسینی طنین انداز شده و فریاد وفاداری به نهضت عاشورا به گوش می رسید و نوحه خوانی، ذکر مناقب اهل بیت عصمت و طهارت( ع ) به ویژه امام حسین (ع) و سخنرانی از جمله برنامه های این مراسم بود.

در ادامه همایش بزرگ«دانشگاهیان عاشورایی»، آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی‌فقیه در استان در تجمع بزرگ دانشجویان عاشورایی که امروز در مصلی بیت‌المقدس اراک  برگزار شد، تأکید کرد: دانشگاهیان ما در جریان تاریخ اسلام، ایران و تشیع باید بازنگری کنند و نسبت به حوادث و رویداد‌های جامعه اسلامی بیدار و هوشیار باشند.

نماینده ولی‌فقیه در استان اظهارکرد: در سال‌های اخیر در کشور‌های اسلامی قیام‌ها و نهضت‌های مختلفی تشکیل شده است که قرآن از آن‌ها به عنوان قیام الهی یاد می‌کند و تفاوت‌های مهم و اساسی با سایر قیام‌ها برای آن در نظر می‌گیرد.

آیت‌الله دری نجف آبادی بیان کرد: قیام‌ اگر منطبق با چارچوب‌های اسلام باشد قیام الهی خواهد بود و اگر در این چارچوب‌ها قرار نگیرد هرچند لفظ آن را یدک بکشد الهی نیست، نمونه بارز آن «خادم الحرمین» است که اگر چه لفظ الهی را به یدک می‌کشد اما در باطن خلاف اهداف و رسالت قیام انبیاء قدم برمی‌دارد.

وی گفت: خدا همه‌ انسان‌ها را به قیام الهی دعوت می‌کند، از قیام‌های فردی تا جمعی که منجر به ایجاد تحولات عظیم در جامعه بشر می‌شود که مهم‌ترین و بزرگ‌ترین آن قیام مهدی موعود(عج) است به طوریکه قیام وی جامه عمل به اهداف تمامی قیام‌های انبیاء می‌پوشاند.

خطیب جمعه اراک گفت: قیام الهی باید اول به صورت فردی صورت پذیرد و ویژگی‌های آن در ذات فرد و جامعه وجود داشته باشد تا در انگیزه وی تجلی یابد و در نهایت شخصی که برای قیام الهی برمی‌خیزد در مرحله اول عبد الهی است و برای رسیدن به قیام الهی باید تمام ظرف وجودش نور خدا و برای حق و اقدامات او در راستای رسیدن به اخلاص و انگیزه الهی باشد در این صورت است که تمامی زوایای وجودی‌اش، فی سبیل الله می‌شود.

وی عنوان کرد: انسانی که همه اقداماتش در راستای رضایت حق است و برای این امر تلاش می‌کند عبدالله است و امام حسین(ع) دارای چنین شخصیتی بود که برای احیای دین وجامعه بشری گام برداشت و باید دانست مقام این امام همام فوق همه‌ مقام‌های بهشتی است و فردای قیامت عالی‌ترین رتبه بهشت از آن حسین(ع) و رهروان اوست.

خطیب جمعه اراک تصریح کرد: نقطه ضعف در عمل به ولایت، شیطان و پیروی از هوای نفس است، جوانان باید به خاطر داشته باشند که مشکلات در ایران اسلامی همیشگی نیست و این همت و اراده آنان است که کشور را از زیر بار مشکلات سربلند بیرون می‌آورد.

شایان ذکر است شرکت کنندگان در این مراسم ضمن عزاداری به مناسبت شهادت جانسوز حضرت امام حسین( ع ) و یاران با وفایش، نماز ظهر و عصر را به امامت آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در مصلی بیت‌المقدس اراک اقامه کردند.