برگزاری جلسه شورای معاونان آموزشی دانشگاه های آزاد اسلامی استان‌های مرکزی در واحد اراک

۱۷ دی ۱۳۹۴ | ۰۱:۵۴ کد : ۵۹۰ اخبار دانشگاه

دکتر نظام آبادی:

به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، جلسه شورای معاونان آموزشی دانشگاه های آزاد اسلامی استان‌های مرکزی با حضور دکتر علیرضا نظام‌آبادی دبیر هیأت امنا و رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، دکتر ذبیح پیرانی رییس شورای معاونان آموزشی استان مرکزی و کلیه معاونان آموزشی واحدها و مراکز دانشگاهی استان در سالن جلسات حوزه ریاست واحد اراک برگزار شد.

از مهم‌ترین بررسی دستورات کاری این جلسه، ساعات تدریس موظف اعضای هیأت علمی و جایابی و تکمیل ساعات موظفی آنان در سطح واحدها و مراکز آموزشی بود.

در ابتدای جلسه دکتر علیرضا نظام‌آبادی ضمن اشاره به نتایج و مصوبات نهمین جلسه هیأت امنای استان مرکزی که در حضور جناب آقای دکتر میرزاده ریاست عالی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار گردید، اظهار داشت: با توجه به افزایش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، معاونان آموزشی واحدها و مراکز دانشگاهی استان باید در جذب هیأت علمی جدید از یک سو و کاهش تعداد مدرسان حق‌التدریس از سوی دیگر به طور جدی اقدام نمایند.

وی با اشاره به تعهد استان در افزایش تعداد اعضای هیأت علمی و ذکر نکاتی در خصوص برنامه ششم توسعه دانشگاه گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی باید به تعهد خود در جذب حداقل 123 عضو هیأت علمی جدید تا پایان سال 95 عمل نماید و لذا ضروری است معاونان آموزشی استان بر تحقق این امر مهم ورود و نظارت کامل داشته باشند.

رییس دانشگاه آزاداسلامی اراک در بخش دیگری از سخنان خود تأکیدکرد: به هیچ وجه مدرسان با مرتبه علمی مربی حتی اگر از رساله خود در مقطع دکتری دفاع کرده باشند، نمی‌توانند در مقطع تحصیلات تکمیلی تدریس نمایند مگر در شرایط خاص و با مجوز سازمان مرکزی دانشگاه و دبیر شورای آموزشی استان می‌بایست از معاونان آموزشی واحد بخواهد تا بر این امر نظارت دقیق داشته باشند.

دکتر علیرضا نظام‌آبادی در خصوص افزایش ارائه مقالات  ISIو علمی و پژوهشی در راستای ارتقای مرتبه علمی اعضای هیأت علمی اظهار داشت: این موضوع به دلیل تأثیرگذاری در ارتقای مرتبه علمی اساتید و هم‌چنین تأثیر آن در ارتقای توانمندی علمی آنان و در نتیجه ارتقای کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است که باید یکی از اهداف مهم معاونان پژوهشی باشد و معاونان آموزشی (کارگزینی هیأت علمی) می‌بایست راه ارتقای اعضای هیأت علمی را بیش از پیش هموار نمایند.

دکتر علیرضا نظام‌آبادی ضمن تأکید بر ارتقای کیفیت آموزش اظهار داشت: نظارت بر رعایت دقیق سرفصل دروس، برگزاری کامل کلاس‌های دروس نظری و عملی، حضور به موقع اساتید در کلاس‌های درس، حضور کامل و مؤثر مدیران گروه‌های آموزشی و ... از جمله مصادیق افزایش کیفیت آموزش هستند که معاونان آموزشی می‌بایست بر این امور به صورت دقیق نظارت نمایند.

دبیر هیأت امنا استان مرکزی افزود: شورای گسترش استان باید به دنبال تأسیس رشته‌های جدید و میان‌رشته‌ای کارا و کارآمد باشد و با احتساب سند آمایش استان و بررسی رشته‌های موجود و درخواست واحدهای دانشگاهی به نوعی برنامه‌ریزی نماید که توزیع صحیح و منطقی رشته مقاطع تحصیلی در سطح استان صورت پذیرد.

دکتر علیرضا نظام‌آبادی با توجه به اهمیت ارتقای کیفی تدریس در کلاس‌های درسی گفت: معاونان آموزشی در برخی از روزهای هفته در تعدادی از کلاس‌های درسی حضور یابند تا بحث کمی و کیفی تدریس را از نزدیک و در فضایی صمیمی بررسی و تحلیل نمایند.

دبیر هیأت امنای استان مرکزی استاندارد نسبت استاد به دانشجو به ویژه نسبت استاد و دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در کلاس‌های آموزشی را یکی از مواردی ذکر کرد که مستقیماً زیر نظر دفتر ایشان مورد بررسی و نظارت قرار گرفته و واحدهای آموزشی موظفند برابر بخشنامه‌های سازمان مرکزی در این خصوص عمل نمایند.

وی در پایان سخنان خود ضمن تقدیر از زحمات حوزه آموزش در واحدها و مراکز دانشگاهی استان، پی‌گیری و نتایج حاصله در این جلسه را از معاونان آموزشی خواستارشد.